top of page
thumbnail.jpeg

usein kysyttyä

Mistä materiaalista listat on valmistettu? 

Perinteiset kattolistat on valmistettu polyuretaanista ja kevytlistat polystyreenistä. Valolistat, sekä jalka- ja kehyslistat on valmistettu polymeerista, jonka tiiviiksi puristettu materiaali on puun luokkaa kovuudeltaan. Listamme ovat kevyitä ja helppoja työstää ja asentaa.  

 

Minkälaiseen asuntoon listat sopivat? 

Valikoimastamme löydät monen eri tyylisuunnan listamalleja kotiin kuin kotiin, minimalistisesta näyttävän koristeelliseen ja moderneista silueteista perinteiseen ilmeeseen. Jos tuotesivuilta ei löydy toivomaasi tyyliä, löytyy hinnastoesitteestä lisää vaihtoehtoja. Voit myös kysyä suosituksia ja ideoita meiltä! 

 

Miten listat kiinnitetään? 

Listat kiinnitetään liimaamalla. Itse suosimme Würthin Polymeeriliimamassaa. Vastaavia tuotteita löytyy myös muilta valmistajilta. Tarvittaessa suurta alkutarttuvuutta, käytämme laitamme listojen päihin ja tarvittaessa myös keskelle noin 10 cm vedon Würthin Power Tack voimaliimaa. Vastaavaa tarjolla eri valmistajilla. Apukiinnitykseen voidaan käyttää pinninaulainta, viimeistelynaulainta tai kannattomia nauloja. Puskusaumat tulee aina liimata saumahalkeilun estämiseksi- Puskusaumat häivytetään hiomalla sauma sileäksi ja viimeistellään tasoitteella ja maalilla. Listojen pituussaumat häivytetään akryylimassalla. Lähetyksen mukana seuraa asennusohje.

 

Voinko listat asentaa itse? 

Asennusohjeita noudattamalla sekä huolellisesti ja tarkasti asentaen syntyy hyvää jälkeä. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin ja neuvomme asennuksessa. 

 

Voiko listat maalata? 

Voi ja kannattaakin. Listat toimitetaan tehtaan pohjavärissä. Listat on kätevä maalata ennen asennusta ja ylhäällä korjataan vain puskusauma. Tyypillisesti kattolistoissa käytetään kattomaalia – joskus seinäväriä haettaessa yhtenäistä ilmettä. Uniikkia ilmettä tilaan saadaan, kun listat maalataan poikkeavalla värillä. Lähes kaikki maalityypit sopivat – jalka- ja ovilistoja voi myös ruiskumaalata kaksikomponenttivärillä haluttaessa oikein korkealaatuista jälkeä.

bottom of page